Digital synlighet og medlemsrekruttering

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
25 aug, 2022

Digital synlighet og medlemsrekruttering

Den tradisjonelle, papirbaserte DM-en leverer ikke like bra, medlemsmassen blir stadig eldre og vi får det ikke til å fungere digitalt. Vi har funnet feilen og løsningen.

1: Kupongannonser funker ikke på TikTok

Med lavere oppmerksomhet, mindre plass til tekst og mer støy sier det seg selv at “digitale versjoner” av gamle DM-er ikke virker. Slikt blir ofte for slapt, generelt og…..for lett å overse. Det virker som om mange ideelle organisasjoner velger en defensiv tilnærming til det digitale; de fortsetter i stedet med gammel mediemix til tross for at de opplever synkende og dyrere respons.

Vi mener at løsningen er å utvikle digitale konsepter, det vil si å se på utgangspunktet (strategien), målet og tenke digitalt fra starten. Aksjoner, anledningsdager, spesifikke innsamlingsmål og saker er eksempler på temaer med potensiale til å engasjere digitalt. Sett viktige saker på spissen, vær tydelig på hva du ber om. Link gjerne annonser og blogger til en landingsside hvor du utdyper temaet. A/B-testing av annonser, innhold og landingssider vil bidra til at virkemidlene finstemmes og gir økte effekter.

2: Aksjoner, ikke livsvarige medlemskap

Sosiale medier er per definisjon flyktige, nyheter og temaer oppstår og forsvinner ofte og i høyt tempo. Dette bidrar til å skape, og sementere, digitale medievaner som du er nødt til å forholde deg til. Vi forstår at faddere, medlemskap og gjentagende støtte er målet, men det er ikke der du starter på nett. Givergleden og empatien finnes – din oppgave er å utvikle konseptene som utløser den. 

3: Alle andre jobber også for en bedre verden

Medmenneskelighet, bærekraft, mangfold, miljø, rettferdighet og empati. En gang hadde ideelle organisasjoner en slags “enerett” på å bidra til å skape en bedre verden. Om du selv tror på dem eller mener at det er grønnvasking spiller ingen rolle; faktum er at alle som selger alt joggesko, vaskemaskiner, spareavtaler og det meste annet i dag spiller på de samme følelsene. De donerer en prosentandel til en veldedig organisasjon, snakker om mangfold og inkludering og posisjonerer seg som ledende innen gjenbruk og sirkulær økonomi. Organisasjoner bør derfor tenke smalere og spissere for å trenge gjennom støyen, få oppmerksomhet og respons i sosiale medier.

Kontakt oss for å høre mer!