Bygda som trodde den kunne få til alt

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
08 sep, 2022

Bygda som trodde den kunne få til alt

Bygda som trodde den kunne få til alt

Etter at reiselivsfolk og turister fra 137 land hadde avgitt sine stemmer var resultatet krystallklart: Geilo er Norges beste skidestinasjon. And the winner is… Geilo! World Ski Awards 2019 går til Geilo! Hvordan kunne det skje? 

Samarbeid er alltid lettere sagt enn gjort. Vi må bli flinkere til å jobbe sammen, spille hverandre gode og løfte i flokk. Legg til ordet “visjoner” og det høres ut som et sammendrag av hundre svulstige festtaler. Alle vil jo innerst inne at kunden skal handle i min butikk, ikke hos naboen.

Løsningen er VisitGeilo, turistkontoret, som for øvrig har vært kunde hos Media Performance siden vi startet opp i 2016.

Alt må utvikles og alle må bli dyktigere, sier VisitGeilo.

Du kan velge å ta setningen som en selvfølgelighet eller som en utfordring; Geilo valgte det siste, og det er en forpliktende erkjennelse.

Flere heiser, bedre bakker

En lønnsom posisjon må bygges innenfra, noe som i klartekst betyr at vi må utvikle produktet først, selge det etterpå. De siste årene har vært preget av tunge investeringer i anlegget – nye og bedre heiser, modifisering av bakkene, skiutleie med konkurransepreppede ski for den kresne, profesjonell skiskole og en barnehage….som faktisk er en barnehage. Klart dette koster.

Gjester, ikke kunder

Begrepsbruk er ikke likegyldig; vi strekker oss litt lenger når vi behandler turistene som gjester. Og, ikke minst, innser at turistene er våre gjester fra de kommer til de reiser. Alle de små tingene som oppstår, ikke nødvendigvis bare i bakken eller på en restaurant, påvirker gjestens totale opplevelse av destinasjonen Geilo. Alle de 2509 registrerte, hyggelige og hjelpsomme innbyggerne på Geilo er med på å skape gode opplevelser, ikke bare de som jobber i reiselivsbedrifter og butikker.

En for alle, alle for en

Hver gang for eksempel Vestlia Resort eller Dr.Holms Hotel investerer i egne produkter eller ansatte, så blir Geilo som sådan litt bedre, et litt mer attraktivt reisemål. Når vi utvikler nye eiendomsprosjekter – luksushytter for den kresne eller flotte, praktiske alpinleiligheter – så blir hele bygda litt mer konkurransedyktig. Det samme gjelder sortiment, service og utvalg i butikker, tilgjengelighet og responstid på offentlige kontorer…alt teller.

Bygda som fikk til alt

Å bygge, eller som i Geilos tilfelle, videreutvikle en merkevare starter med å få mange nok til å tro på at det er mulig. Selv om tro er en god start, så trengs det både vilje, investeringsvilje og gjennomføringskraft for å oppnå resultater. World Ski Awards er en honnør og en utmerkelse til hele bygda.

Media Performance gratulerer

Intelligent og kostnadseffektiv bruk av digital markedsføring er selvsagt viktig for å nå ut med budskapene, sikre at målgruppene vokser og heier på avsenderen. Her har vi i Media Performance gjort alt vi kan best, både for VisitGeilo og andre reiselivsaktører på Geilo. Det er likevel ingen tvil om at det er bygda selv – menneskene, bedriftene og samarbeidet dem i mellom – som skal ha all æren. Vi gratulerer Geilo som vinner av Norges beste skidestinasjon!

Vi kan ikke love at alle våre oppdragsgivere vinner priser, men vi kan sikkert gi deg innspill til hva du bør gjøre for å få bedre effekt på din digitale markedsføring. 

Book et uforpliktende møte med Media Performance!

Book møte