Video til Facebook? Dette bør du vite

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
08 sep, 2022

Video til Facebook? Dette bør du vite

Det er video som gjelder når du skal nå målgrupper på digitale flater. Forbrukernes oppmerksomhet er flyktig, og videoenes egenskaper til å formidle budskap er helt overlegent i forhold til andre virkemidler. Video på Facebook er også ypperlig for å vise frem merkevarens personlighet samt å nå ut følelsesmessig til publikummet ditt.

En video er ikke verdt noe dersom den ikke gir effekt eller respons, så før du begynner å lage video til Facebook, bør du tenke gjennom hva du ønsker å oppnå med den.

Her har du noen tips før du går i gang:

  • Hvem snakker du til (forstå målgruppen)?
  • Hva er hensikten med videoen, hva skal den føre til?
  • Hvordan skal du formidle budskapet slik at det forstås? Hvordan lage videoen slik at den vekker oppmerksomhet og engasjement?

En video er ikke en kampanje i seg selv. For å få respons bør du også fokusere på de øvrige kampanjeelementene, content og en god landingsside.

Lag heller en video som er litt for god enn en som er litt for dårlig (filmer som ikke gir respons skader avsender/merkevare.)

Og før du publiserer filmen:

  • Har du definert målgruppen godt nok?
  • Engasjerer videoen (kreativitet/oppmerksomhet) i løpet av de første 3-4 sekundene?
  • Har filmen delingspotensiale (videoer som vekker oppmerksomhet/overrasker vil bli delt organisk slik at du kan oppnå mer enn dobbelt så mange visninger som de du betaler for).

Media Performance samarbeider gjerne med ditt reklamebyrå eller din kommunikasjonsrådgiver.

Dersom du ikke har noen fast partner til videoinnhold, anbefaler vi at du bruker Bare Film (som i likhet med Media Performance inngår i Trendheim). Bare Film er et filmbyrå som har spesialisert seg på å lage videoer som tiltrekker seg oppmerksomhet og engasjerer i sosiale medier. Kampanjen for KBIL er en av flere som har blitt til i samarbeid mellom Media performance og Bare Film.

Lurer du på noe mer? Kontakt oss her!