Mange misliker reklame på Facebook – hva gjør vi med det?

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
08 sep, 2022

Mange misliker reklame på Facebook – hva gjør vi med det?

Det vrimler av sponset innhold, annonser og reklamefilmer på Facebook. Mye av dette innholdet oppleves som spam og irrelevant for brukerne. Dette har medført en hel del irritasjon, og at mange misliker reklame på Facebook, og det er vel ikke meningen?

Facebook er en super plattform å benytte dersom det gjøres på rett måte. Du har muligheten til  å identifisere målgrupper med presisjon, og betaler kun for de som har vist interesse for innholdet ditt. Disse kan være allerede eksisterende kunder, men også nye og potensielle kunder for virksomheten din.

Selv om det foreligger fantastiske muligheter for å identifisere målgruppen, er det likevel mange som misliker reklame på Facebook og det oppstår mye irritasjon rundt annonsert innhold. Grunnen til dette, er at det er såpass få annonsører som benytter seg av mulighetene de har til å finsikte målgruppen sin. Brede og generelle målgruppe-inndelinger fører til at mange brukere eksponeres for irrelevant innhold, noe som fører til økt irritasjon – kall det gjerne merkevare-rivning.

Hva du må gjøre

  1. Få utført en god analyse av egen kundedatabase. Med god mener vi en som trekker ut relevant informasjon om kundene dine, som kan tas i bruk i fremtidige målgruppe-søk.
  2. Match eget kunderegister med brukerprofiler i sosiale medier.
  3. Identifiser tvillingkunder. Dette er profiler som deler likheter med dine eksisterende kunder i forhold til visse definerte kriterier.
  4. Utvikle en strategi for å nå dem.
  5. Lag en kampanje som interesserer og engasjerer de som befinner seg i målgruppen din.
  6. Utform en kampanje som i flere trinn vil føre kunden fra å ha vist interesse til å bli en registrert bruker, følger eller kjøper.
  7. Utfør analyser og dokumentasjoner som gir deg kunnskap om viktige effekter prestasjoner på ulike elementer og stadier i kampanjen.

Ønsker du hjelp med å nå ut til målgruppen din med relevant informasjon på Facebook?

Ta kontakt med oss her!