Influencer-markedsføring

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
08 sep, 2022

Influencer-markedsføring

En influencer er en sosial profil med mange følgere, som ofte har oppmerksomheten, og muligheten til å påvirke sine følgere. Influencer-markedsføring er et samarbeid mellom en bedrift og en eller flere influencere. Dette dreier seg om at influenceren lager innhold som publiseres på deres egne plattformer. Merkevaren eller produktet til bedriften er som regel i bildet. Dette kan være i form av at influenceren tester produktet, anbefaler produktet o.l.

Influencere har brukt tid på å bygge sin egen merkevare, og er derfor varsomme når det kommer til samarbeid.

5 steg til å opprette en strategi for influencer-markedsføring:

1. Research

Bestem hvilken plattform du vil fokusere på, du kan alltid utvide med flere plattformer i ettertid. Ideelt sett bør merkevaren din allerede ha en tilstedeværelse på plattformen du velger. Bedriftens bransje har også betydning for valg av plattform. Mote og skjønnhet, for eksempel, presterer spesielt bra på Instagram og youtube.
Undersøk deretter hvilken type influencer du er interessert i å samarbeide med. Influencere med 2000, 5000-10.000 eller med 100.000 + følgere. Valg av influencer påvirker budsjettet ditt.

2. Lag budsjett

Husk å ta hensyn til tiden du bruker til planlegging, utførelse og gjennomgåelse av strategien din. Gjennomføring av en god influencerkampanje krever overvåkning og oppfølging; det er mennesker du samarbeider med, misforståelser og feil kan oppstå.

3. Velg mål

De vanligste grunnene til å ta i bruk influencer markedsføring er å oppnå økt merkekjennskap og salg. Dette er store mål, og det kan være lurt å begrense det til for eksempel å øke den yngre kundebasen eller nå ut til en ny målgruppe med produktet ditt.

4. Budskap er viktig

Vær tydelig på hva som er viktig når du skriver brief/bestilling. Det er fint at influencerne er kreative og unike, men samtidig viktig at de holder seg til det som er relevant for kampanjen din.

Finn aktuelle influencere og ta kontakt

Her bør du undersøke litt før du velger. Dette bør du tenke på:

  • Legger influenceren ut innhold som er relevant i forhold til dine produkter/tjenester? Eksempel: Du selger treningstøy. Finn en influencer som trener mye.
  • Sjekk at influenceren har bra med engasjement på innleggene sine i forhold til antall følgere, og at det ikke er spam-lignende kommentarer.
  • Troverdighet: Har de samarbeidet med lignende merker tidligere?

Etter valg av strategi for influencer-markedsføring, er du nødt til å finne ut av hvordan du vil komme i kontakt med influenceren. For influencere med få følgere kan du sende en privat melding på samme plattform. For mer etablerte influencere kan du se om de har kontaktinformasjon for business-henvendelser i bioen.

Ta kontakt, så svarer vi gjerne på eventuelle spørsmål!