Nettsider i fare for å svartelistes.

Author

  • Torkel Lien

    Kjemper for idésterk, tydelig kommunikasjon med fokus på oppmerksomhet, aksept og respons. Tekstforfatter, idémaker, kreativ leder og markedsrådgiver med 30+ års erfaring fra flere hundre virksomheter i alle bransjer og sektorer - norske og internasjonale.

Publisert:
08 sep, 2022

Nettsider i fare for å svartelistes.

 

Google øker kravet til sikkerhet på nettsider

Google har startet en gradvis utrulling av en ny versjon av nettleseren Chrome, og det innebærer at flere norske nettsider svartelistes. Årsaken er at nettsidene bruker løsninger fra sikkerhetsleverandøren Symantec, som Chrome og Firefox ikke lenger stoler på.

 

Nettsider kan slutte å fungere dersom de ikke har riktig sikkerhetssertifikat

Chrome-brukere som besøker de svartelistede sidene vil bli møtt med en sikkerhetsadvarsel som fraråder dem i å besøke nettsidene. Nettsidene er dermed utilgjengelige uten å omgå sikkerhetsmekanismene som sertifikatene brukes til. Det presiseres at dette gjøres på egen risiko.

Kundene dine vil bli møtt med en advarsel dersom nettsiden din ikke er sikker.

 

 

Flere norske nettsider svartelistes

Sikkerhetsekspert Scott Helme gjennomførte en skann av de én million nettsidene som ligger høyest på Alexa-rangeringen, og fant ut at over tusen toppdomener var i faresonen for å bli svartelistet. På listen befinner det seg også en del norske nettsider, deriblant trumfvisa.no og fjordland.no. Listen over norske aktører som begynner å få hastverk er nok imidlertid vesentlig lengre. Hvor mange som rammes er uvisst, men det nøyaktige antallet kan være svært høyt.

Slik sjekker du om din nettside er sikker nok

Bruk verktøyet Sstools for å finne ut om din nettside er SSL-sertifisert, eller kontakt oss for en uforpliktende sjekk. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut om du har riktig sikkerhetssertifikat til din virksomhet.

Ta kontakt med oss her!