Det er film som gjelder når du skal nå målgrupper på digitale flater. Forbrukernes oppmerksomhet er flyktig, og filmens egenskaper til å formidle budskap er derfor helt overlegen alt annet av virkemidler.

Å få laget en god film kan koste alt fra ingenting (du lager den selv) til en million dersom du går til stjerneregissører og filmselskaper med mange ansatte med oppdraget.

Går du med planer om å lage film for Facebook, bør du først og fremst tenke på hva du vil oppnå med den før du går i gang.

For det er jo sånn at en film som ikke koster noe heller ikke er verdt noe hvis den ikke gir effekt eller respons.

Her har du noen tips før du går i gang:

  • Hvem er det du snakker til (forstå målgruppen)?
  • Hva er hensikten med filmen, hva skal den føre til?
  • Hvordan skal du formidle budskapet slik at det forstås?Hvordan lage filmen slik ar den vekker oppmerksomhet og engasjerer?
 

En film er ikke en kampanje i seg selv. For å få respons bør du også fokusere på de øvrige kampanjeelementene, content og en god landingsside.

Lag heller en film som er litt for god enn en som er litt for dårlig (filmer som ikke gir respons skader avsender/merkevare.)

 

Og før du publiserer filmen:

  • Har du definert målgruppen godt nok?
  • Engasjerer filmen (kreativitet/oppmerksomhet) i løpet av de første 3-4 sekundene?
  • Har filmen delingspotensiale (filmer som vekker oppmerksomhet/overrasker vil bli delt organisk slik at du kan oppnå mer enn dobbelt så mange visninger som de du betaler for).

Media Performance samarbeider gjerne med ditt reklamebyrå eller din kommunikasjonsrådgiver.

Dersom du ikke har noen fast partner på film, anbefaler vi at du bruker Bare Film (som i likhet med Media Performance inngår i Trendheim). Bare Film er et filmbyrå som har spesialisert seg på å lage film som tiltrekker seg oppmerksomhet og engasjerer i sosiale medier. Kampanjen for KBIL er en av flere som har blitt til i samerbeid mellom Media performance og Bare Film.