02/11/2018

Flere norske nettsider i fare for å svartelistes. Er din nettside sikker nok?

Flere norske nettsider i fare for å svartelistes. Er din nettside sikker nok?

 

Google øker kravet til sikkerhet på nettsider

Google har startet en gradvis utrulling av en ny versjon av nettleseren Chrome, og for mange norske nettsider innebærer det at de svartelistes. Årsaken er at nettsidene bruker løsninger fra sikkerhetsleverandøren Symantec, som Chrome og Firefox ikke lenger stoler på. 

Nettsider kan slutte å fungere dersom de ikke har riktig sikkerhetssertifikat

Chrome-brukere som besøker de svartelistede sidene vil bli møtt med en sikkerhetsadvarsel som fraråder dem i å besøke nettsidene. Nettsidene er dermed utilgjengelige uten å omgå sikkerhetsmekanismene som sertifikatene brukes til. Det presiseres at dette gjøres på egen risiko. 

Kundene dine vil bli møtt med en advarsel dersom nettsiden din ikke er sikker.

 

Flere norske nettsider risikerer å bli merket som usikre

Sikkerhetsekspert Scott Helme gjennomførte et skann av de én million nettsidene som ligger høyest på Alexa-rangeringen, og fant ut at over tusen toppdomener var i faresonen for å bli svartelistet. På listen befinner det seg også en del norske nettsider, deriblant trumfvisa.no og fjordland.no. Listen over norske aktører som begynner å få hastverk er nok imidlertid vesentlig lengre. Hvor mange som blir rammet er uvisst, men det nøyaktige antallet kan være svært høyt.

Slik sjekker du om din nettside er sikker nok

Bruk verktøyet Sstools for å finne ut om din nettside er SSL-sertifisert, eller kontakt oss for en uforpliktende sjekk. Vi hjelper deg gjerne med å finne ut om du har riktig sikkerhetssertifikat til din virksomhet. 

BLOGG

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Text Widget
Aliquam erat volutpat. Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. Integer sit amet lacinia turpis. Nunc euismod lacus sit amet purus euismod placerat? Integer gravida imperdiet tincidunt. Vivamus convallis dolor ultricies tellus consequat, in tempor tortor facilisis! Etiam et enim magna.